We hebben het druk tegenwoordig. Op het werk en ook privé, met onze kids, sporten en ons sociale leven. Het werk heeft behoorlijk stuk terrein weten te winnen in ons privéleven. Zo worden appjes en mailtjes en telefoontjes ook in ons privétijd beantwoord.

We werken tijdens lunchpauzes door en eten onze boterhammetje aan het bureau terwijl we driftig door werken. En het vreemde is dat hoewel we harder werken er vaak minder bereikt wordt. Ons aandachtsspanne blijkt steeds korter te worden en ik heb zelfs gelezen dat deze korter is dan van een goudvis. Volgens de wetenschap is onze aandachtsspanne gekrompen van 12 seconden in 2000 naar 8 seconden anno nu.

Wij worden constant afgeleid. Zeker is het lastig om onze aandacht bij het werk te houden, wanneer je bijvoorbeeld op een open afdeling werkt (kantoortuinen genoemd ). Geroezemoes, telefoontjes en telefoongesprekken,het langslopen van collega’s kunnen behoorlijk afleidend zijn.

Wat kunnen we doen om minder snel afgeleid te worden en beter onze concentratie vast te houden. Een vijftal tips die ons hierbij kunnen helpen.

  • Neem regelmatig een kleine pauze tijdens het werk. 1,5 uur kunnen we geconcentreerd werken en daarna neemt dit af. Ga even een kopje thee/ koffie halen strek de benen en neem even wat beweging.
  • Doe af en toe wat kleine oefeningetjes aan je bureau (rekken en strekken) zodat de zuurstoftoevoer naar je spieren niet geblokkeerd wordt.
  • Vergeet niet regelmatig te eten en te drinken. Neem je te weinig brandstof tot je, dan wordt je energielevel te laag en kun je lastig je aandacht op iets gevestigd houden.
  • Ontspan je eens lekker tijdens het werk. Je ziet steeds vaker bij bedrijven een voetbal- en/of tennistafel staan. Het zogenaamde nieuwe werken . En steeds vaker mogen wij bij bedrijven één keer in de twee weken of in de maand stoelmassage geven. Maak hier gebruik van. Het zal je goed doen! Heerlijk even ontspannen en je hoofd leeg laten lopen tijdens de massage.