Skip to content

Belastingvoordeel met stoelmassage

De werkkostenregeling kent een maximum van 1,2% van de totale loonsom. Wanneer u uw medewerkers stoelmassage aanbiedt als onderdeel van een ARBO-plan, dan valt dit buiten bovengenoemd forfait.  Hierdoor blijft de ruimte van 1,2% ongemoeid. Massage aanbieden vanuit een ARBO-plan kent geen maximum en kunt u onbeperkt aanbieden inclusief de fiscale voordelen. De meeste bedrijven maken hier dankbaar gebruik van. 

 Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen.
Zie voor meer informatie de belastingdienst

ARBO-plan/Werkkosten - De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren

Een ontspannen werkomgeving komt altijd iedereen ten goede. Zo blijven uw werknemers flexibel inzetbaar, gemotiveerd en gezond. Op de website van de belastingdienst kunt u lezen dat massage op het werk wordt erkent als ARBO-voorziening, wat u als werkgever fiscaal voordeel oplevert. U investeert immers in de gezondheid en duurzaamheid van uw medewerkers. De werkelijke kosten voor de massages worden hierdoor beduidend lager.

Massage opnemen in uw arbo-plan

U kunt d.m.v. een risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) ervoor kiezen om stoelmassage op te nemen in uw ARBO-plan ter preventie van werkgerelateerde klachten. De stoelmassages behoren fiscaal tot de nihilwaardering, net zoals de veiligheidsbril, de medische keuring of een arbeidsgeneeskundig onderzoek.
U kunt daardoor de kosten van de massages volledig en onbeperkt opvoeren als bedrijfskosten. De berekende BTW kan in mindering worden gebracht op de omzetbelasting, kortom fiscale voordelen.


De enige voorwaarden waaraan u volgens de belastingdienst moet voldoen zijn:

 • U heeft als werkgever een ARBO-plan
 • De massages maken in redelijkheid deel uit van het ARBO-plan
 • De aangeboden dienst vindt onder werktijd plaats
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen
 • De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer

Massage opnemen in de werkkostenregeling

Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen.
Binnen de werkkostenregeling kunt u 1,2% van het totale fiscale loon, dit is de vrije ruimte, gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen waaronder stoelmassage. U bent dus gebonden aan het forfait van 1,2%.
Dit in tegenstelling tot voorzieningen opgenomen in uw ARBO-plan, waarin u onbeperkt massages kunt aanbieden met maximaal fiscaal voordeel. Het advies is daarom om stoelmassage op te nemen in uw ARBO-plan.

 • Bedrijfsmassages in heel Nederland
 • Verbeter uw arbeidsklimaat
 • Volledig fiscaal aftrekbaar
 • Vanaf €9,95 per persoon
 • Gratis proefmassage
 • Tevreden werknemers

Contact opnemen

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je soms een offerte of gratis proefmassage aanvragen? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Ergo Stoelmassage

Groenedijk 48
2904 LB Capelle aan den IJssel
Nederland

T 06 – 3611 9822 
E info@ergostoelmassage.nl