Voetreflexologie en ontspanningstechnieken op het werk

Ik had een aanvraag gekregen van een bedrijf waar wij stoelmassage geven om eens iets anders te doen. Dus ik opperde Acces Bars en Voetreflex.. Zo gezegd zo gedaan en ondanks dat ik er wel een beetje twijfel over had over hoe het ontvangen zou worden. Met name de Bars, was men er erg enthousiast over. Ze gingen twijfelend liggen of dit wel wat zou worden. Maar de ontspanning die ze ervaarden was voor mij een cadeautje..

Wat zijn Access Bars en Voetreflexologie?

Access Bars en Voetreflexologie zijn beide krachtige technieken die gericht zijn op het bevorderen van ontspanning en welzijn. Hoewel ze verschillend van aard zijn, delen ze hetzelfde doel: het verlichten van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Access Bars

Wat is het? Access Bars is een alternatieve therapie ontwikkeld binnen Access Consciousness door Gary Douglas. De techniek richt zich op 32 specifieke punten op het hoofd, ook wel “Bars” genoemd. Deze punten houden verband met verschillende aspecten van het leven, zoals creativiteit, controle, vreugde en geld.

Hoe werkt het? Tijdens een Access Bars-sessie lig je comfortabel op een ligstoel terwijl de practitioner zachtjes de Bars op je hoofd aanraakt. Dit stimuleert de energiestromen en helpt om blokkades op te heffen. Veel mensen ervaren een diepe staat van ontspanning, mentale helderheid en een gevoel van ruimte in hun hoofd.

Voordelen:

 • Vermindert stress en angst
 • Bevordert mentale helderheid en focus
 • Verhoogt creativiteit en motivatie
 • Helpt bij het loslaten van beperkende overtuigingen

Ervaringen: Veel mensen die Access Bars hebben ervaren, melden een diep gevoel van ontspanning en een verhoogd welzijn. Sommigen merken zelfs verbeteringen op in hun emotionele en fysieke gezondheid.

Voetreflexologie

Wat is het? Voetreflexologie is een oude therapie gebaseerd op het principe dat specifieke punten op de voeten corresponderen met verschillende organen en systemen van het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze reflexpunten, kan een masseur helpen bij het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam.

Hoe werkt het? Tijdens een voetreflexologie-sessie zit/lig je ontspannen terwijl de masseur je voeten masseert en druk uitoefent op specifieke reflexpunten. Deze stimulatie bevordert de doorbloeding, vermindert spanning en helpt het lichaam om zichzelf te genezen.

Voordelen:

 • Verlicht stress en spanning
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Helpt bij het verlichten van pijn en ongemak

Ervaringen: Degenen die voetreflexologie hebben geprobeerd, rapporteren vaak een diep gevoel van ontspanning en verlichting van stress. Daarnaast kunnen regelmatige sessies bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Implementatie op de Werkplek

Het integreren van Access Bars en voetreflexologie op de werkplek kan een waardevolle aanvulling zijn op het welzijnsprogramma van je bedrijf. Hier zijn enkele tips:

 1. Voorzien een speciale ruimte: Richt een rustige en comfortabele ruimte in waar sessies kunnen plaatsvinden.
 2. Regelmatige Sessies: Bied regelmatige sessies aan, zoals wekelijks of maandelijks, zodat medewerkers hier consistent gebruik van kunnen maken.
 3. Communicatie: Informeer medewerkers over de voordelen en moedig hen aan om deel te nemen. Dit kan via interne nieuwsbrieven, posters of een speciaal wellness-portaal.

Conclusie

Access Bars en voetreflexologie zijn beide effectieve technieken om stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een manier om je geest te verhelderen of je lichaam te ontspannen, deze therapieën bieden eenvoudige maar krachtige methoden om je welzijn te bevorderen. Probeer een sessie en ontdek zelf de voordelen!

Martine's Vrolijke Voeten
Voetreflexologie en ontspanningstechnieken op het werk