Wat kun je doen nu de werkdruk vrij hoog is en bijna geen mensen te vinden zijn.

We zien het op het ogenblik veel bij bedrijven, handen te kort om het werk gedaan te krijgen. Mensen naar het bedrijf trekken is ook al geen sinecure. Mocht je eindelijk de juiste mensen gevonden hebben, hoe hou je die dan in the building ? En voorkom je dat de medewerkers die er al jaren zijn niet in de verleiding komen om de overstap te maken naar een ander bedrijf . De C-crisis heeft zijn sporen behoorlijk achtergelaten en het werken op kantoren aardig veranderd ( dit is per definitie heus niet allemaal slecht) Ik vind persoonlijk het thuiswerken een crime… Het kan erg handig zijn bij ziekte of met kinderen , alleen als je niet regelmatig naar de werkvloer komt is de verbinding met collega’s en bedrijf moeilijk te behouden. En wanneer deze verbinding er niet is maakt het voor de meesten niet meer uit waar ze werken en is men eerder geneigd om over te stappen naar een ander bedrijf… Je werkt vanaf hetzelfde scherm in je vertrouwde afgeschermde omgeving alleen dan voor een ander bedrijf.

Een goed evenwichtig werkschema om thuis en op kantoor werken (bv 50/50 of 40/60) lijkt een goede balans. Hoe fijn is het om op kantoor te komen in een leuke werksfeer en jezelf niet te hoeven afvragen wie al die mensen op jouw afdeling zijn die je nog nooit hebt gezien ( en dit gebeurt echt)

Dus wat kan je doen om de mensen naar kantoor te krijgen…

  • Organiseer als bedrijf gezellige bedrijfsuitjes of laat deze organiseren door de mensen zelf . Het versterkt de onderlinge band en de loyaliteit met het bedrijf.
  • Je kunt voor ontspanning op het werk zorgen. Samen sporten houdt niet alleen iedereen (die uiteraard wil) lichamelijk soepel maar ook mentaal is men meer in balans en flexibel.
  • Stoelmassage aanbieden is vaak meer een must dan een luxe.. Doordat men vaak lang in dezelfde houding zit creëert men vaak nek, schouder en rugproblemen en om van de rsi arm nog maar niet te spreken . Hierbij kan de masseur een aanwinst zijn . De klachten kunnen verminderen en zelfs worden voorkomen. Ook dat momentje rust tussen het werk door doet wonderen en kan een enorme energy boost geven. Een massage dag geeft over het algemeen blije mensen wat de werksfeer en productie verhoogt

Uiteraard is het geen zekerheid dat mensen bij jullie bedrijf willen werken of zelfs willen blijven werken. Dat zal je altijd blijven houden . Je hebt er dan in ieder geval wel je uiterste best voor gedaan. En als men echt niet wil blijven, kan je maar beter afscheid nemen van elkaar. Dit komt de werksfeer tenslotte ook alleen maar ten goede. En daar draait het toch maar allemaal om.