Of je nu een fulltimebaan hebt of als freelancer werkt, vanuit je kantoor werkt of thuis werkt, stress is een probleem waar elke werkende professional vroeg of laat mee te maken krijgt.
Behalve een overheerlijke Ergo Stoelmassage zijn er meerdere manieren om werkstress te verminderen. 
​1.Luister naar muziek
Als je werkplek het mogelijk maakt om tijdens je werktijd naar muziek te luisteren, sluit dan je koptelefoon of oortjes aan en stem af op wat lichte, akoestische muziek. Niet alleen helpt ontspannende muziek je hersenen door stress weg te nemen maar het kan je ook de broodnodige motivatie geven om deadlines te halen en werk af te krijgen. Klassieke symfonieën, ontspannende OST’s en akoestisch geluiden werken allemaal als wonderen!

2. Neem een ​​pauze
Met de constante druk die voortkomt uit de chaotische wereld om ons heen, is het vrij gemakkelijk om te verzanden en depressief te raken. Dit is de reden waarom men af ​​en toe de drukte van de werkplek moet verlaten, zelfs als je nog heel veel te doen hebt. Een pauze kan je een nieuw perspectief geven op je werk en hoe je taken voor elkaar krijgt, wat essentieel is voor kwalitatief werk. Wees niet bang; neem gewoon een pauze en ga ergens naartoe waar je bijvoorbeeld lekker in de zon kunt zitten.

3. Lach en lach veel
Nu, voordat je ons voor gek verklaart om het feit dat je gevraagd wordt om zonder reden te lachen, lees eerst verder. De wetenschap heeft ontdekt dat onze geestelijke gezondheid en hersenfunctie met gezichtsuitdrukkingen zijn verbonden. Wanneer mensen zich gestrest voelen, wordt er veel stress in hun gezichtsspieren opgeslagen. Daarom kan normaal glimlachen en harder lachen sommige spanningen in de spieren verlichten en je daardoor meer ontspannen laten voelen.
 
4. Oefening

Nee, we vragen je niet om je werk te verlaten voor 40 minuten om de sportschool te bezoeken. Het enige dat je hoeft te doen, is een paar eenvoudige rek en strekoefeningen om scherp te blijven en jezelf  weer ontspannen te voelen. Je kunt zelfs een wandeling van 10 minuten maken, push-ups doen of ronddansen alsof er niemand kijkt!

5. Roep sociale ondersteuning op
Werken, vooral vanuit huis, kan soms erg eenzaam worden door een gebrek aan collega’s. In dat geval is het altijd goed om een ​​vriend te bellen om eens gezellig bij te kletsen of om echte zorgen kwijt te kunnen. Het betrekken van vrienden en familie binnen reguliere werkschema’s kan stress op meer dan één manier verlichten, het vertrouwen vergroten en relaties bevorderen.