Vitaliteit binnen de werkvloer. Het is een steeds vaker voorkomend begrip. Ook wij merken dat bij onze klanten. Waar vroeger de vrijdagmiddagborrels bestonden uit bitterballen en borrelnootjes zien we nu steeds vaker snackgroenten en smoothies. Voeding is natuurlijk één van de belangrijkste elementen voor een fit en vitale levensstijl. Net als voldoende beweging (probeer daarom altijd minimaal 30 minuten per dag te bewegen). Maar naast voeding en beweging zijn er nog meer manieren om jezelf – en je personeel – gezond te houden: stoelmassages!

Hoe werkt het?

Een stoelmassage dankt zijn naam – best logisch – aan het feit dat dit wordt uitgevoerd in een stoel. Deze massagestoel is speciaal gemaakt voor stoelmassages. De stoel zelf werkt wel precies het tegenovergestelde van wat men gewend is. Indien je een stoelmassage neemt, dien je namelijk 180 graden gedraaid te zijn op de stoel. Je zit dus met je buik tegen de leuning aan. Je hoofd wordt op een hoofdkussen geplaatst. Hier zit een gat in, zodat je er doorheen kan ademen. Net zoals bij de traditionele massages.

Verschil met traditionele stoelmassages

Het verschil met de traditionele massages is dat een stoelmassage perfect in te zetten valt bij bedrijven die hun werknemers tussen het werk door eventjes willen laten ontspannen. Je houdt je kleren namelijk aan. Je gaat simpelweg op de stoel zitten, plaatst je hoofd in het hoofdkussen en de masseur/masseuse masseert je rug, nek en schouders.

Verhelp fysieke klachten

Het resultaat van de stoelmassage is dat fysieke klachten worden verholpen. Denk hierbij aan nek- en hoofdpijn. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk ontspannend. Een stoelmassage is een perfecte manier om even alle werkstress eruit te masseren en je volledig te ontspannen. Zodat jij en jouw personeel er daarna weer flink tegenaan kunt. Na een stoelmassage neemt de productiviteit toe en het stressniveau en het ziekteverzuim af.

Gratis proefmassage

Ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in stoelmassages voor jouw personeel? Neem contact met ons op voor een gratis proefmassage!